Olej Krokoszowy BIO

(1 opinia klienta)

12,00 

Olej Krokoszowy BIO

Kategoria:

Opis

Olej Krokoszowy BIO

NATURALNY OLEJ KROKOSZOWY BIO (Carthamus Tinciorius Oil)

Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego. Ma największą zawartość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Przeznaczony do cery mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

KROKOSZ BARWIERSKI (Carthamus tinctorius)
Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w jakiej spotykam się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników i drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

OLEJ KROKOSZOWY BIO/Carthamus Tinciorius Oil/
Nierafinowany,tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą zawartość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy i kwas palmitynowy, i ponadto witaminy I oraz E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski i zanieczyszczenia. Szybki się wchłania oraz nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej z trądzikiem i mieszanej.

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wykonywany z surowców ekologicznych a w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA
że być wykorzystywany bezpośrednio na skórę
jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do cery tłustej z trądzikiem, mieszanej (z skłonnością do tłustej).
stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, iż hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej oraz poczekaj aż się wchłonie.
kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.
PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę oraz trzymaj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE
Państwa Ameryki

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu oraz gęstości.

1 opinia dla Olej Krokoszowy BIO

  1. OLA

    MEGA EFEKT!

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *