Olej z Opuncji Figowej zimno tłoczony z nasion kaktusa

47,00 

Olejek z Opuncji Figowej

100% nierafinowany, zimnotłoczony

Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoxem!

SKU: 590568112 Kategoria:

Opis

Olejek z Opuncji Figowej zimno tłoczony z nasion kaktusa

100% Olejek z Opuncji Figowej – Eliksir piękna i młodości! Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoxem!

Szybko wchłaniany przez wszystkie rodzaje skóry. Drogocenny zamiennik do tradycyjnych kremów. Zalecany do pielęgnacji twarzy, szyi, dekoltu oraz biustu.
Posiada mocne działanie regenerujące skórę, zabliźniające rany, odżywcze i kojące. Przywraca twarzy żywotność i właściwy blask.

Po użyciu oleju z opuncji skóra jest lekka, miękka, nie ma efektu tłustego błyszczenia jak przy stosowaniu innych olejów.

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion opuncji, nie mylić z dostępnym na rynku tanim maceratem opuncji.

Opuncja figowa (Opuntia Ficus Indica) pochodzi wyłącznie z Ameryki Południowej oraz Maroko. Obecnie roślina jest uprawiana też w wielu krajach południowej Europy. Możemy ją sobie wyobrazić, przywołując obraz znanych nam doskonale kaktusów. Posiada grube, owłosione liście, na których znajdują się kolce. Jest przystosowana do bytowania na obszarach o utrudnionym dostępie do wody, stąd też wynikają jej charakterystyczne elementy budowy. Owoce, początkowo przyjmują kształt okrągły, następnie stopniowo się wydłużają. Same owoce mogą posiadać barwę od żółtej, przez pomarańczową, aż do czerwonej. Posiadają liczne nasiona, a z zewnątrz są pokryte niewielkimi wypustkami.

Zbiory fig opuncji wykonują się tylko przez parę dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam proces ekstrakcji oleju jest bardzo czasochłonny i trudny. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde. Do zrobienia 1 litra olejku z opuncji potrzeba około 1 mln nasion.

Olejek z opuncji, który oferujemy jest czysty, bez żadnych dodatków. Nie jest to tani macerat z kwiatów opuncji, czy Olej z opuncji rozcieńczony tańszym olejem!
Jego cena jest nadzwyczaj korzystna, gdyż jesteśmy bezpośrednim importerem olejku.

W oleju z opuncji poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych przekracza 75%. Występuje witamina E 1085mg/ oraz więcej niż 6% steroli Delta7, rzadko występujących w olejach roślinnych, które znane są ze swojej naturalnej ochrony przed wolnymi rodnikami. Ponadto olejek posiada 13 innych pierwiastków śladowych nie spotykanych dotąd u żadnej innej rośliny!

Olej posiada silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Poprawia napięcie, koloryt oraz nawilżenie cery. Przeciwdziała powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje oraz łagodzi podrażnienia.
Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.

Surowiec przeznaczony jest do wykorzystywania na delikatne okolice oczu, ust, szyi oraz dłoni. Można wykorzystywać go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej cery. Można go też dodawać do balsamów i kremów.

Dzięki olejkowi z opuncji:

  • spowolni się proces starzenia komórkowego oraz nastąpi stymulacja rozwoju nowej skóry
  • zmniejszy się głębokość zmarszczek i nowe nie powstaną tak szybko,
  • znacznie zmniejszą się „worki pod oczami”,
  • znikną przebarwienia skóry oraz blizny,
  • przy skórze mieszanej i tłustej szybko zauważysz zmniejszone pory, skóra będzie jędrna, elastyczna i nawilżona,
  • znikną zaczerwienienia oraz uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Kolor: żółto-zielony

Zapach: charakterystyczny dla opuncji, lekko kwaśny

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła oraz ciepła.

Kraj pochodzenia – Maroko

Poj. 10ml, butelka ze szklaną pipetą oraz pompką

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

10ML

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z Opuncji Figowej zimno tłoczony z nasion kaktusa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *